Vijf typen jassen voor mannen

De term jas ziet er zo simpel uit, maar er zijn enorm veel varianten en stijlen. Voor ieder moment of elke stijl past een andere jas. Daarnaast is afwisseling in de kledingkast leuk en wordt jouw outfit niet telkens zo standaard. Inspiratie opdoen en kijken welke jas bij jou past? Hieronder vind je 5 type mannen jassen. Welke past het meest bij jou?

 

  1. Bomber Jacket

 

De stijl van deze jas komt uit de Verenigde Staten van origine uit de luchtmacht. Het wordt ook wel een vliegjas genoemd soms. Het is een korte jas met aan de voorkant in het midden een rits. De mouwen zijn vaak een beetje puffy of opgeblazen. Geschikt is deze jas voor casual gelegenheden. Vroeger waren alle bomber jackets van leer, maar tegenwoordig zie je ze in alle materialen, maar meestal leer. Koop bomber jackets bij www.suitable.be.

 

  1. Spijkerjassen

 

Spijkerjassen zijn echte jassen die men vroeger draagt. Ze waren een tijdje uit de mode, maar tegenwoordig weer helemaal in vooral in de zomer boven een shirtje en een lange broek. Typisch van deze jas is dat aan de voorkant knopen zitten waarmee de jas dicht kan. Vaak gemaakt is deze jas van blauwe denim met allerlei printjes soms ook met bont. De spijker jas is eigenlijk tijdloos. Experimenteer eens met de verschillende designs en kijk of er iets voor jou tussen zit.

 

  1. Overcoat

 

De overcoat oftewel overjas is een lange jas die vaak een chique uitstraling heeft. Ze zijn lang en warm en eigenlijk daarvoor uitstekend voor in het najaar. Je vindt deze jassen in verschillende materialen. Heel mooi om voor een rustige tint te gaan zoals bruin, blauw of zwart. Maar ook heel tof om voor een felle kleur als rood of geel of een andere vrolijke kleur te gaan. Herenkleding kopen is nog nooit zo leuk geweest!

 

  1. Parka

 

Helemaal hip is tegenwoordig een parka. Hiermee zit je eigenlijk altijd wel goed zeker met winters weer. Typisch van zo’n jas is de capuchon vaak met (nep) bont. Houd je niet van bont dan kun je deze eraf halen of gewoon zonder kopen (wel zo diervriendelijk). De parka heeft van grote zakken aan de zijkant van de jas en is er echt in alle prints, kleuren en designs. Vaak van waterafstotend materiaal om je te beschermen tegen winters weer.

 

  1. Biker jasje

 

Wil je gaan voor een stoere look? Kies dan voor een bikerjas! Lekker rebels! Deze jassen zijn van leer. Ook met imitatieleer vind je mooie jassen. Heel leuk met een t-shirt eronder en meer mensen die deze stoere gewaagde look overnemen.

 

Post Author: ifonhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *