Feit of fabel: zijn hairextensions slecht voor je haar?

Het wordt vaak geroepen: als je hairextensions neemt, blijft er niets over van je eigen haar! Maar klopt dat eigenlijk wel? Wij doken er voor je in en zochten het uit.

Nee, maar…

Nee, hairextensions zijn niet schadelijk voor je haar, maar het is ook niet zo zwart-wit. Hairextensions zijn namelijk niet schadelijk, mits je ze op de juiste manier gebruikt. Alles wat je met je haar doet, kan in feite schadelijk zijn voor je haar, maar dat hoeft het niet direct te zijn. Of de extensions slecht zijn voor jou, hangt van een hele hoop factoren af, zo ligt het niet alleen aan de extensions zelf, maar ook aan je eigen haar, de verzorging en het gebruik.

Twijfel je over het nemen van extensions of weet je niet zeker welke extensions bij jou passen? Neem dan eens contact op met een expert zoals Hairextensions Voordeel, zij zijn altijd bereid om je te helpen met je vragen. Ook op de website van dit bedrijf staan al een hoop ‘frequently asked questions’ beantwoord.

De juiste extensions voor jouw haar

Als je extensions wilt moet je je daar even in verdiepen. Kies niet zomaar een type extensions en zet die erin, maar kijk eerst eens welke extensions bij jouw haar passen. Als je heel dun zwak haar hebt, zullen er al veel extensions afvallen. Voor dit soort haar bestaan speciale extensions die extra licht zijn, waardoor je eigen haar niet zo makkelijk afbreekt. 

Voor welk doel

Ga na voor welk doel je de extensions wilt gebruiken en hoeveel geld je ervoor over hebt. Zo heb je tijdelijke extensions die je maximaal een paar dagen in kunt houden of permanente extensions die voor wel drie maanden mooi kunnen blijven. Clip-in extensions zijn de goedkoopste optie van extensions. Deze kun je makkelijk in je haar vast klippen en daar gewoon een dag mee rondlopen. Als je de extensions goed verzorgt kunnen ze best een tijdje meegaan, maar je kunt er bijvoorbeeld beter niet mee slapen of douchen. Dat zorgt ervoor dat je haar makkelijk afbreekt.

Verzorg je haar en je extensions goed

Als laatste is ook de verzorging van je haar en de extensions erg belangrijk. Als je extensions neemt, is het belangrijk dat je daar wat tijd in steekt. Je kunt ze niet net zoals je eigen haar maar gewoon laten hangen. Zo kun je ze beter niet te vaak wassen. Liefst een keer per week of zelfs minder. Daarbij is het belangrijk dat je je haar dagelijks goed en zorgvuldig doorkamt, klitten zijn namelijk funest voor je extensions. Gebruik voedende producten, zodat je extensions soepel blijven en niet uitdrogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *