'Draw for Wild' Cats Kleding 01

Kleding voor het goede doel

Het is altijd leuk om nieuwe kleding te kopen; een mooie nieuwe jurk voor in de zomer, een stoere broek voor bij je nieuwe schoenen… In een nieuwe outfit voel je je toch net altijd iets beter! Wat als die nieuwe kleding nou ook nog eens een bijdrage zou leveren aan het goede doel?

Om geld in te zamelen voor het goede doel startte reis- en lifestyleplatform The Bite-Sized Backpacker de  actie ‘Draw for Wild Cats’. Via de campagne werden kunstenaars over de hele wereld gevraagd om een tekening te maken van Fluffy, de luipaardknuffelmascotte van de website. Onder andere de Japanse manga artiest Saeki Kensuke tekende speciaal voor het project een prachtig ontwerp, en daarnaast kwamen er inzendingen uit onder andere Thailand, Italië en Zwitserland.

Met toestemming van de kunstenaars werden de ontwerpen gebruikt om kleding en merchandise te maken. Vanuit de verkopen worden vervolgens donaties gedaan aan natuurbeschermingsorganisaties die zich in zetten voor het behoud van wilde katachtigen, zoals tijgers, leeuwen en luipaarden. Wij lichten een paar leuke ontwerpen voor je uit!

Saeki Kensuke, Japan

Het ontwerp van Saeki Kensuke verraad het vak van de artiest: Kensuke is een populaire manga tekenaar, en zette pen op papier om een mooi ontwerp te maken van Fluffy. De tekening leent zich perfect voor een stoer t-shirt, of een leuke hoodie.

'Draw for Wild' Cats Kleding 01
Ontwerp door Saeki Kensuke.

Martin Kündi, Zwitserland

De Zwitserse Martin Kündi is gespecialiseerd in het tekenen van teddy beren en andere knuffels. Een portret van Fluffy lag dan ook precies in zijn straatje. Het schattige ontwerp van Kündi, geprint op een licht grijs – of juist erg kleurrijk – t-shirt is een prachtige toevoeging voor je casual collectie!

'Draw for Wild' Cats Kleding 02
Ontwerp door Martin Kündi.

Camilla, Zweden

De schildering “The Leopard and the Lake” van de Zweedse Camilla is gebaseerd op Fluffy’s reis in Indonesië. Dit artistieke project geeft het luipaardje een klassiek, maar avontuurlijk tintje mee.

'Draw for Wild' Cats Kleding 03
Ontwerp door Camilla.

Manami, Japan

Het speelse ontwerp van Manami toont Fluffy, klimmend in een boom. Dit zomerse ontwerp leent zich perfect voor een mooie a-line dress, of een licht t-shirt.

'Draw for Wild' Cats Kleding 04
Ontwerp door Manami.

Naast het indienen van een ontwerp, of het shoppen van ‘Draw for Wild Cat’-kleding is het ook mogelijk om op een andere manier bij te dragen aan het project: The Bite-Sized Backpacker biedt namelijk ook knuffels en grote teddy beren aan, welke via donaties bijdragen aan het goede doel!

Welk ontwerp is jouw favoriet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *