DTG Printing voor de mooiste textielbedrukkingen

Graag hoge resolutie-afbeeldingen laten bedrukken op je eigen gepersonaliseerde kleding, of wil je graag opvallende bedrukkingen op je werkkleding? Dan is DTG Printing de beste optie voor jou! Dit is de nieuwste techniek onder textieldrukwerk en kan afbeeldingen van de beste kwaliteit printen op kleding, wat met de andere technieken niet bereikt kan worden. Maar wat maakt printing DTG zo bijzonder? 

Help! Wat is DTG Printing? 

DTG Printing staat voor Direct to Garment printing. Hiermee wordt bedoeld dat afbeeldingen en logo’s direct op het textiel worden gedrukt net zoals een papier printer. Voorheen was het nodig om het logo in het textiel te persen, waar veel risico op fouten bij kwam kijken. Bovendien kon er niet gewerkt worden met veel kleur of de kleuren werden na korte tijd dof. Hier is DTG de oplossing voor. Het is een vrij nieuwe techniek binnen het bedrukken van textiel, dus het is helemaal niet gek als je hier nog niet bekend mee bent. Het textiel wordt in de printer geplaatst en zal eruit rollen met full-color afbeelding met een torenhoge resolutie. Doordat het ontwerp direct op de stof wordt geprint zal er vrijwel geen kwaliteit verloren gaan en kun je dus aan de hand van DTG Printing haarscherpe afbeeldingen op shirts, jassen, tassen of andere kleding laten printen. 

Waarom kiezen voor DTG Printing? 

Er bestaan vele technieken voor het bedrukken van textiel, dus waarom moet je kiezen voor Printing DTG? Zoals eerder werd genoemd kan Printing DTG prachtige full-color afbeeldingen op textiel bedrukken. Dit kan zelfs op donkere kleding, waar andere textiel machines vaak meer moeite mee hebben. Bovendien gaat DTG Printing een ontzettend snelle printtechniek, omdat je enkel een laptop en een printer nodig hebt om het textiel te laten bedrukken. Dit maakt het dus ook mogelijk om in massa te printen, dus als je veel shirts nodig hebt met hetzelfde design is DTG Printing ontzettend handig. Voor bedrijfsuitjes of werkkleding heb je vaak stapels nodig van hetzelfde bedrukte textiel, dan komt deze printtechniek goed van pas. 

Prints zonder vervelend gevoel

Bij andere printtechnieken is het nodig om een extra laag toe te voegen zodat de inkt goed kan intrekken en lang blijft zitten. Dit zorgt er helaas voor dat de printen hard kunnen aanvoelen en kunnen gaan kleven, dit geeft vaak een onprettig gevoel. Bij DTG Printing zul je dit probleem niet hebben, omdat deze extra laag niet nodig is. Zo zul je merken dat je de print niet eens zult voelen bij het dragen van de bedrukte kleding en kun je dus genieten van een mooi design en zul je je ook nog eens volledig comfortabel voelen. 

Kwalitatief hoogstaande shirts

Bovendien is DTG Printing erg milieuvriendelijk. De inkt wordt meestal op waterbasis gemaakt, waardoor er geen tot weinig chemicaliën aan te pas komen. Dit maakt de inkt veilig en ecologisch, maar is daarbij ook nog duurzaam. De geprinte afbeeldingen zullen niet zomaar hun kleur verliezen en kunnen lange tijd mooi blijven. Als je graag rekening houdt met de natuur, dan is een DTG printed shirt van Magic Print een uitstekende optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *