Voorkom ongewenste energieën en reinig je edelstenen

Als je edelstenen koopt, moet je ze schoonmaken voordat je ze gebruikt. De edelstenen in de vitrine kunnen aangeraakt zijn door andere mensen. Daarnaast kan er ongewenst kunstlicht binnenkomen. Als je edelstenen wilt kopen of je edelstenen wilt reinigen, kun je bij Ruben Robijn terecht voor onderhoud. Zo kunnen je edelstenen in kwaliteit en reinheid behouden blijven. Het reinigen van edelstenen is erg belangrijk. Het is bekend dat edelstenen de eigenschap hebben om negatieve energie en gifstoffen die in andere elementen aanwezig zijn te absorberen. Edelstenen moeten dus ook behandeld en gereinigd worden om de samenstellende elementen te zuiveren. Op die manier blijft de kwaliteit en het mineraalgehalte behouden. Er zijn verschillende manieren om edelstenen te behandelen. De uitleg vind je hier.

Edelstenen reinigen op een natuurlijke manier

De eerste tip om edelstenen te reinigen is de natuurlijke manier. Daaronder valt het reinigen van edelstenen met het licht van de volle maan, het reinigen met aarde, met water, met vuur, met lucht en zelfs met andere kristallen. Het reinigen van edelstenen met behulp van natuurlijke media is de veiligste methode. Je kunt je edelsteen gewoon in een van deze reinigingsmedia leggen. De edelsteen zal zichzelf reinigen zonder dat er additieven of kunstmatige ingrediënten aan worden toegevoegd. Bovendien kan het op natuurlijke wijze reinigen van edelstenen op elk gewenst moment worden gedaan. Wanneer je bijvoorbeeld geen volle maan hebt omdat de volle maan maar één keer per maand komt, kun je andere media gebruiken zoals aarde, water, lucht of andere.

Edelstenen reinigen met behulp van andere stoffen

De tweede manier is het reinigen van edelstenen met andere stoffen zoals het gebruik van ether, ultrasone vloeistof, en andere speciale reinigingsvloeistoffen. Als je edelstenen met deze methode reinigt, moet je eerst een gemmoloog raadplegen. Het reinigen van edelstenen met andere kunstmatige stoffen heeft namelijk bijwerkingen. Het kan de kwaliteit aantasten en zelfs het gehalte aan mineralen verminderen. Daarom mag het niet onzorgvuldig worden gedaan en moet het op de juiste manier gebeuren. Er zijn echter veel mensen die deze methode gebruiken omdat het sneller en gemakkelijker is.

Laat het reinigingsproces over aan de specialist

Hoewel je nu weet hoe je edelstenen moet reinigen, heb je soms niet het gevoel dat je het op de juiste manier kunt doen. Bij twijfel is het dus altijd beter om het reinigingsproces over te laten aan specialisten zoals Ruben Robijn. Gelukkig kan alles nu online gedaan worden. Je hoeft alleen maar contact op te nemen en je edelsteen op te sturen om deze te laten reinigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *