Tips om meer klanten te werven voor je sportschool

Door de coronapandemie zijn helaas steeds meer mensen buiten gaan sporten. Grote kans dat je hier iets van hebt gemerkt. Voor korte termijn is het niet erg, maar op lange termijn heeft dit grote gevolgen voor je omzet. Hoe zorg je er dan weer voor dat er nieuwe klanten komen? Dat lees je in dit artikel.

Geef korting aan nieuwe leden

Je kunt nieuwe leden aantrekken door aantrekkelijke korting aan te bieden. Je kunt bijvoorbeeld een percentage korting geven of een aantal maanden sporten gratis aan bieden. Een andere manier om korting te geven is door de abonnementskosten van hun huidige abonnement bij een andere sportschool over te nemen. Zorg wel dat je hierbij goede voorwaarden hebt opgesteld, zoals bijvoorbeeld dat het nieuwe lid minimaal een of twee jaar lid bij je wordt. Anders kan deze manier van korting geven je veel geld kosten als het lid na slechts een korte tijd het abonnement bij jou opzegt. 

Klantenbinding van huidige klanten

Vergeet niet in te zetten op klantenbinding. Juist het behouden van de nieuwe en huidige klanten is erg belangrijk. Er zijn verschillende manieren om klanten te binden. Ten eerste is het belangrijk dat de kwaliteit van je sportschool goed is. Zorg voor goed opgeleide trainers en goede sportmaterialen. Laat kapot materiaal zo snel mogelijk maken en communiceer goed met je klanten over nieuwe regels of maatregelen. Veel leden vinden het belangrijk dat ze persoonlijke aandacht krijgen. Zorg daarom dat je trainers regelmatig rondlopen en leden gedag zeggen. Als je deze zaken niet op orde hebt is de kans groot dat klanten snel weer opzeggen. Door deze zaken op orde te hebben vergroot je ook de kans dat je huidige klanten positieve mond-tot-mond reclame verspreiden. 

Geef merchandise weg

Veel leden vinden het leuk om kleding van de sportschool te krijgen, zoals een T-shirt. Naast dat je hiermee leden blij maakt heb je er nog meer profijt van. Het is namelijk een manier van mond-tot-mond reclame. Andere mensen zien namelijk de sportkleding als je leden het buiten dragen. Dit is goed voor de naamsbekendheid van jouw sportschool. Je kunt hieraan bijvoorbeeld een speciale actie aan koppelen, zoals dat de sporter van de maand een t-shirt wint. Een andere optie is om een t-shirt te geven aan nieuwe leden. Naast t-shirts kan je ook andere sportkleding, zoals sweaters bedrukken met het logo van je sportschool. Met warmere kleding zoals een sweater is de kans groter dat je klanten het ook buiten dragen. 

Naast deze tips is het ook belangrijk om in te zetten op promotie. Doe goed onderzoek naar je doelgroep. Waar bevind je doelgroep zich en wat spreekt je doelgroep aan? Zo kan je goed bepalen wat soort promotie je kunt inzetten en waar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *